МОЗ спростовує російський фейк про брак в Україні ліків

Ілюстративне фото з відкритих джерел

В останні дні на електронні адреси українців почало надходити повідомлення про нестачу ліків у аптеках України. Міністерство охорони здоров’я спростовує цей фейк, називаючи його російським ІПСО.

Про це Харків Times повідомили у МОЗ України.

«Офіційно спростовуємо: жодного дефіциту ліків в Україні немає. Українці мають доступ до оригінальних та якісних генеричних лікарських засобів. Всі необхідні препарати наявні як в аптечних мережах, так і в медичних закладах. Окрім того, в медзакладах сформовано запас ліків, який необхідний для якісного та безоплатного лікування пацієнтів», – йдеться у повідомленні.

Цікаво, що у тих же «листах щастя» росіяни радять українцям «використовувати «народні» засоби як заміну препаратам з доказовою ефективністю». У міністерстві вважають, що кращої антиреклами використанню таких «ліків» годі й шукати.

Міністерство закликає довіряти лише перевіреним джерелам інформації.

Фото: МОЗ України

Як повідомляв Харків Times, раніше російські фейки спростовувала Харківська філія «Газмережі» (коли росіяни почали поширювати у соцмережах повідомлення про скасування плати за газ) та НЕК «Укренерго» (коли соцмережами гуляли фейки про нібито відключення електрики, якого НЕК не планує).